ZOZNAM ALERGÉNOV

Podľa výnosu platného od 1.2.2008 vydaného ministerstvom zdravotníctva a ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky uvádzame zoznam alergénov:

  1. Obilniny obsahujúce lepok t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut a výrobky z nich.
  2. Kôrovce a výrobky z nich.
  3. Vajcia a výrobky z nich.
  4. Ryby a výrobky z nich.
  5. Arašidy a výrobky z nich.
  6. Sójové zrná a výrobky z nich.
  7. Mlieko a výrobky z neho.
  8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, peknanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
  9. Zeler a výrobky z neho.
  10. Horčica a výrobky z nej.
  11. Sézamové semená a výrobky z nich.
  12. Oxid siričitý a siričitany v konceentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2.
  13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
  14. Mäkkýše a výrobky z nich.
Naše jedlá môžu obsahovať tieto alergény. V príprade, že ste alergický na jeden z týchto alergénov, jedlo od nás môžte konzumovať len výhradne na vlastné nebezpečie. Presne uvedené alergény nájdete v našom Jedálnom lístku priamo v reštaurácii.
Jedlá a ceny na našej stránke majú len informatívny charakter.