ZOZNAM ALERGÉNOV
Podľa výnosu platného od 1.2.2008 vydaného ministerstvom zdravotníctva a ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky uvádzame zoznam alergénov:
- Obilniny obsahujúce lepok t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut a výrobky z nich.
- Kôrovce a výrobky z nich.
- Vajcia a výrobky z nich.
- Ryby a výrobky z nich.
- Arašidy a výrobky z nich.
- Sójové zrná a výrobky z nich.
- Mlieko a výrobky z neho.
- Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, peknanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
- Zeler a výrobky z neho.
- Horčica a výrobky z nej.
- Sézamové semená a výrobky z nich.
- Oxid siričitý a siričitany v konceentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2.
- Vlčí bôb a výrobky z neho.
- Mäkkýše a výrobky z nich.
Naše jedlá môžu obsahovať tieto alergény. V príprade, že ste alergický na jeden z týchto alergénov, jedlo od nás môžte konzumovať len výhradne na vlastné nebezpečie. Presne uvedené alergény nájdete v našom Jedálnom lístku priamo v reštaurácii.
Jedlá a ceny na našej stránke majú len informatívny charakter.